Tollu'dan Gıda İşletmelerine Uyarı

İçel’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, halk sağlığına dikkat etmeyen gıda işletmelerini uyararak, “Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere en ağır ceza uygulanacaktır” dedi.

Tollu'dan Gıda İşletmelerine Uyarı
Erdemli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, zabıta ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekipleri, denetimlerinde temizlik, ürün gramajları denetimiyle birlikte işletmelerin ruhsatlarını da kontrol ediyor. Denetimlerde, evrakında eksik bulunan, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen ve uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayan işletmeler kapatılıyor.

Erdemli Belediye Başkanı Tollu, özellikle kaldırım işgalleri konusunda çok hassas davrandıklarını söyledi.

Amaçlarının, vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek olduğuna dikkat çeken Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde kaliteli bir yaşam sürdürebilmesi konusunda azami hassasiyet gösterileceğini kaydetti.

Gıda güvenliğinin de son zamanlarda çok önem kazandığını belirten Tollu, “Ürünlerin hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz teknik ekip ve zabıta görevlilerimizle beraber belli periyotlarda işyerlerimizi denetliyoruz. Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere en ağır ceza uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte denetimlerin daha da sıklaşacağını dile getiren Tollu, halk sağlığına dikkat etmeyen firmaları uyararak, kendilerine çeki düzen vermelerini istedi. Yapılan denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde en ağır ceza yaptırımını uygulayacaklarını vurgulayan Tollu, bu konuda son derece kararlı olduklarının da altını çizdi.
Kaynak: İHA