TMOK Karikatür Sergisi'ne Dünya Ödülü

TMOK Fair-Play Komisyonu Üniversiteler Kervanı ile kazandığı Şeref Diploması’ndan sonra bu kez kervanda sergilediği Dünya Karikatür Sergisi ile tanıtım dalı büyük ödülünü kazandı.

TMOK Karikatür Sergisi'ne Dünya Ödülü
Budapeşte - Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) kuruluşu olan Dünya Fair-Play Konseyi (CIFP) Budapeşte’de gerçekleştirdiği toplantıda 2017 Fair-Play adaylarını inceledi ve TMOK Fair-Play Komitesi’nin oluşturduğu, Dünya Fair-Play Karikatür yarışmasının eserlerinden oluşan sergiye Tanıtım Dalı büyük ödülünü değer gördü.

Türkiye’yi Konsey üyesi Erdoğan Arıpınar’ın temsil ettiği CIFP 2017’nin ilk toplantısını Budapeşte’de bulunan Olimpiyatevi’nde gerçekleştirdi.

3 gün süren toplantıda 2017 yılının Fair- Play adayları incelendi ve kazananlar belirlendi. Ön jüri tarafından incelenip, finale kalmaya hak kazananlar konsey üyeleri tarafından değerlendirildi.

Toplantıda “Davranış” dalında Arjantinli Jeorge Ariel, “Kariyer” dalında ise IOC Eski Başkanı ve Onur üyesi Jacques Rogge büyük ödülü kazandı. Konsey heyeti, ardından “Tanıtım” dalı adaylarını inceledi. Üyeler “Tanıtım” ödülüne ittifakla TMOK Fair- Play Komitesi tarafından oluşturulan, Dünya Fair- Play Karikatür yarışmasının eserlerinden oluşan sergiyi değer gördü.

Bilindiği gibi 3 yılda 30 Üniversiteyi ziyaret eden ve bu ziyaretlerde Dünya Karikatür sergisi açan Fair-Play Üniversiteler Kervanı Dünya Fair-Play Şeref Diploması ödülünü kazanmıştı.

TMOK Fair- Play Komisyonu’nun kazandığı ödül töreni daha sonra tespit ve ilan edilecek bir tarihte yapılacak.
Kaynak: İHA