Tekirdağ'dan Kısa Kısa

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yel, Şarköy'ü ziyaret etti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, halk oylaması çalışmaları kapsamında Şarköy'ü ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre Yel, Şarköy'deki mahalle, sivil toplum kuruluşu ve vatandaş ziyaretlerinde anayasa değişikliklerini anlatarak, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Yel, çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Halkımızı ne kadar bilgilendirirsek, referandum sonuçlarından da o kadar çok 'evet' çıkacağına inanıyorum. Güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oldukça önemli bir yere sahiptir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin geleceği açısından da çok önemli. Tekirdağ ve ilçelerimizde vatandaşlarımızda 'evet' heyecanı görüyorum. İnanıyorum ki vatandaşlarımız en doğru kararı verecektir. İnşallah 16 Nisan'da Şarköy'ümüzden ve Tekirdağ'ımızdan güçlü bir 'evet' çıkacaktır.' ifadelerini kullandı.

- Dünya Tiyatro Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Albayrak, toplumların kültürel gelişimlerinde önemli rol oynayan ve yaşamın bir parçası olan tiyatronun, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisi olduğunu belirtti.

Tiyatronun, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, toplumların gelişiminde ve özgürleşmesi sürecinde önemli bir işleve sahip olduğunu aktaran Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'İnsanlığa ait her duygu ve düşünceyi sahneye taşıyan, insanları eğiten, eğlendiren ve aynı zamanda düşündüren tiyatro, toplumların eğitim ve kültür bakımından en etkili araçlarından biridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'Sanatla uğraşmayan toplumların can damarlarından biri kopmuş demektir.' diyerek Türk toplumunun sanatla yükselebileceğini ifade etmiştir.'

- Çocuk Kulübünden Çanakkale şehitliklerine ziyaret

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, Çanakkale'deki şehitlikleri ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kulübe üye 27 çocuk, tarihe doğrudan tanıklık etme şansı yaşadı.

Gezide, çocukların rehber eşliğinde Çanakkale Savaşı'nın en şiddetli çarpışmaların yaşandığı yerleri gezme olanağı bulduğu kaydedildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi :

'Çocuklarımız, alanında uzman rehberler eşliğinde Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerleri görüp tanıdı. Cumhuriyetimizin temellerinin hangi şartlarda atıldığına, nasıl kahramanlıklarla zafer kazanıldığına şahit oldular. Özgürlüğümüz için canını ortaya koyan şehitlerimize şükranlarını sundular. Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum.'
Kaynak: AA