Şiddetsiz Toplum Derneğinden AA'ya Ödül

Anadolu Ajansı, Şiddetsiz Toplum Derneğince, toplumsal ve bireysel şiddetin önlenmesine yönelik haberlere verdiği destekten dolayı ödüle layık görüldü Eski Devlet Bakanı Seçkiner: 'Tek değişmeyen Anadolu Ajansıdır. Çünkü, çeşitli gazeteler çıkıyor, televizyon kanalları açılıyor, kapanıyor. 67 senedir yanımda gördüğüm sadece Anadolu Ajansı'dır. Şu anda kitap yazıyorum ve hala Anadolu Ajansının haberlerini kendime kaynak olarak alıyorum'

Anadolu Ajansı , Şiddetsiz Toplum Derneği tarafından, toplumsal ve bireysel şiddetin önlenmesine yönelik haberlere verdiği destekten dolayı ödüle layık görüldü.

Şiddetsiz Toplum Derneğince, Rize Pazar Derneğinde düzenlenen habercilik ödülleri töreninde konuşan Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, toplumda huzur ve güvenliği bozan şiddetin mutlaka önlenmesi gerektiğini belirterek, 'Türkiye'de silah ve benzeri şeyleri kullanarak bireysel ya da kitlesel kan döken, can yakan bütün oluşumları şiddeti bırakmaya görüş ve inançlarını şiddetsiz yöntemlerle kazanmaya davet ediyorum.' dedi.

Şiddetin önlenmesinde sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Sümer, bu nedenle mahalle düzeyinde sivil toplum kuruluşlarının sayısının artması ve işbirliği içinde çalışmalara imza atılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Şiddetin önlenmesinde medyaya da önemli görevler düştüğünü dile getiren Sümer, dernek olarak bu yıl ilk kez basın kuruluşlarına, yapılan haberlerden ötürü ödül verileceğini söyledi.

- 'Anadolu Ajansının haberlerini kaynak alıyorum'

Anadolu Ajansı, şiddetin önlenmesinde habercilik anlamında üstlendiği sorumluluktan dolayı ödüle layık görüldü. Anadolu Ajansı adına ödülü, İç Haberler Editörlüğü Muhabiri Yeşim Sert Karaaslan aldı.

Karaaslan'a ödülü takdim eden eski Devlet Bakanı Yücel Seçkiner de kuruluşundan bu yana her zaman en güvenilir kaynak olan Anadolu Ajansının yıllar içinde değişmeden yoluna devam ettiğini belirtti.

Seçkiner, 'Tek değişmeyen Anadolu Ajansıdır. Çünkü, çeşitli gazeteler çıkıyor, televizyon kanalları açılıyor, kapanıyor. 67 senedir yanımda gördüğüm sadece Anadolu Ajansıdır. Şu anda kitap yazıyorum ve hala Anadolu Ajansının haberlerini kendime kaynak olarak alıyorum.' dedi.

Törende ayrıca, Milliyet, Habertürk, Güçlü Anadolu, Sonsöz, Anayurt, 24 Saat ve Zafer gazetelerine de ödül verildi.
Kaynak: AA