Sanatçı Aydın, Kuzularla Halkı 'Çepik' Programına Davet Etti

BİNGÖL -Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, sokakta kuzuları dolaştırarak Bingöllüleri TRT-Kürdi'de canlı yayınlanacak olan 'Çepik' programına davet etti.

Program öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Aydın, her hafta içi TRT Kurdi'de canlı yayınlanan programın salı günü Bingöl'den canlı yayınlanacağını söyledi.

Belediye Kültür Merkezinde yarın akşam saat 20.00'da canlı yayınlanacak olan programın Bingöl Belediyesi katkılarıyla yapılacağını aktaran Aydın, Bingöl'de program yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Kepenek giyip kuzularla şehir turu atan Aydın, şarkı ve kaval eşliğinde halkı programına davet etti.

Aydın, insanların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Bingöl'ün güzelliklerini, yaylalarını, misafirperverliğini ve insanların kalbindeki sıcak sevgiyi bütün insanlarla paylaşmak istiyorum. Bugünkü amacım da Bingöllü hemşehrilerimizi kendim bizzat programa davet etmek istedim. Biz de kendi hemşehrilerimizle Bingöl'ün ana caddesinde karşılaştık ve hepsinin ilgisi gerçekten çok büyüktü. Dünyada hayvanlarla düet yapan tek sanatçı benim. Bingöl'de hayvana, kuzulara, sürüye, yaylaya olan sevda da çok güzel.'

Aydın'a kuzularıyla destek veren Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu ise, bu tür farkındalıkların yapılmasını önemsediklerini belirtti.

Kaynak: AA