Salihli'de Kütüphaneler Haftası Kutlaması

Salihli’de 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yıl içinde en çok kitap okuyanlara ödülleri verilirken, açılan kitap sergisinde de yeni çıkan kitaplar katılımcılarla buluşturuldu.

Salihli'de Kütüphaneler Haftası Kutlaması
Salihli’de 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Salihli Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezgin Güleç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, Müftü Nurullah Sadıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Çelebi ve Güven Akça, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Salihli Halk Kütüphanesi Müdürü Yaşar Çiçek, Salihli Halk Kütüphanesinde mevcut kitap sayısının 33 bin 974 olduğunu belirterek, “Toplam üye sayımız 25 bin 183 kişidir. Kütüphanemizde kaydı olup kitap alan kişi sayısı ise 21 bin 753 kişi iken, kütüphanemize kendi kitaplarıyla gelen kişi sayısı 20 bin 281 kişidir. Kütüphanemizden yıl içersinde ise toplam 102 bin 714 kişi faydalandı” dedi.

Kütüphanede toplam 20 bilgisayarın yer aldığını dile getiren Çiçek, "Bilgisayarlardan 2016 yılında faydalanan kişi sayısı 22 bin 316 kişidir. Kütüphanemizde süreli yayınlar toplamı 72 olup, yıl içinde ise 21 bin 524 kişi faydalanmıştır” dedi.

Törende öğrenciler adına konuşmayı Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sedef Barak yaparken, törende “Kütüphane” isimli şiiri Hatice Uysal, “Okumadan olur mu hiç” isimli şiiri ise Ecem Akbaş okudu. Öğrencilerin “Özlü Sözler” sunumunun ardından Salihli Halk Kütüphanesi’nden yıl içinde en fazla faydalananlar ödüllendirildi. Yetişkinlerde Türkan Balkı ve Yıldırım Çakmak, gençlerde Gamze Ertaş ve Ahmet Çakmak, küçüklerde ise Fatma Nur Özvural, Fikriye Zeynep Yıldız, Hasan Can Göllü ve Ali Genç’e teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

53. Kütüphaneler Haftası kutlama programında son olarak yeni kitapların yer aldığı sergi protokol üyeleri tarafından açıldı.
Kaynak: İHA