'Saatleri Geriye Alın' Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Tayfun Öztürk'ün yaptığı 'Saatleri Geriye Alın' filminin galası yapıldı.

Yapımcı-yönetmen Tayfun Öztürk, Eryaman'da bir AVM sinemasındaki galada yaptığı konuşmada, filmde, Anadolu'nun ücra bir köyünde sıtma hastalığıyla uğraşan köylülerin, köyde altın rezervi olduğunu öğrendikten sonra, hastalığın nedenlerini araştırmak amacıyla Ankara'dan sağlık heyetinin köye doğru yola çıkmasıyla beraber, verdikleri yaşam mücadelesini beyaz perdeye aktardıklarını belirtti.

Öztürk, 'Kaos ortamı oluşan köyde gizemli olaylar gerçekleşirken insanları düşündüren iki şey dikkat çekiyor, 'Kazanmak mı yoksa kaybetmek mi?' Bizlere üniversitede öğretilen şey şunlardı, biz yönetmenler genelde çok konuşmayı sevmeyiz. Çünkü filmlerimizin bizleri, dertlerimizi, anlattığını düşünürüz. Herkesin anlatacak bir şeyleri vardır mutlaka. Elbetteki bizimde anlatacak hikayelerimiz var ve bunları sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Bu filmin benim için biraz daha özel bir anlamı var. Bu filmin yeterince konuştuğunu düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Filmin, 2015-2016 Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum'da finale kaldığını anımsatan Öztürk, oyunculara teşekkür etti.

Öztürk, filmin öncelikli olarak yurt dışındaki festivalleri dolaşacağını, daha sonra vizyon çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA