Rusya-Tacikistan Ortak Askeri Tatbikatı Başladı

Ülkenin Afganistan ile sınırındaki Hatlon bölgesindeki ortak tatbikat 30 Mart'a kadar sürecek.

Rusya ve Tacikistan silahlı kuvvetlerinin katıldığı ortak askeri tatbikat, Tacikistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki Hatlon bölgesinde başladı.

Tacikistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin Afganistan ile sınırında bulunan Hatlon vilayetindeki Lyaur, Sambulı, Harbmaydon, Momiak ve Fahrobod askeri poligonlarında bugün başlayan ortak tatbikata katılan askerler, yasa dışı yollarla Tacikistan'a giren silahlı çetelere karşı mücadele etme ve bu çetelerin etkisiz hale getirilmesi temasını işleyecek.

Tatbikata katılan Tacikistan ve Rusya silahlı kuvvetleri, yasa dışı yollarla ülkeye giren silahlı çeteleri tespit ederek imha etmeye yönelik askeri komuta, manevra, savunma ve saldırı becerilerini sergileyecek.

30 Mart'ta sona erecek tatbikata Tacikistan 40 bine yakın asker, subay ve yedek asker ile katılırken, Rusya da Merkez Askeri Bölgesi'nde görevli ve Tacikistan'da bulunan Rus askeri üssünde görev yapan 2 bin civarında askeri ile tatbikatta yer alıyor.

Ortak tatbikata iki ülke silahlı kuvvetlerine ait bine yakın top ve zırhlı askeri araç ile 40 adet askeri hava aracı da destek verecek.

Rusya'nın Tacikistan'da 7 binden fazla askerinin görev yaptığı üs, iki ülke arasındaki anlaşma uyarınca 2042 yılına kadar ülkede faaliyet gösterecek.
Kaynak: AA