İzmir'de Teyze İle Yeğeninin Öldüğü Kazaya İlişkin Dava

İki kadının otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada bazı tanıklar dinlenildi.

İzmir'de, düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık N.D. ile kazada yaşamını yitirenlerin aileleri katılmadı.

Sanık avukatı Tarık Teoman, önceki duruşmada olaydan doğan maddi ve manevi tazminatın karşılanması konusunda sanık ile maktul ailelerinin anlaştığının ifade edildiğini hatırlatarak hayatını kaybeden Haliloğlu'nun ailesine 300 bin, Yurdaer'in ailesine 150 bin liralık ödemenin yapıldığına ilişkin ibranameyi mahkemeye sundu.

Duruşmada söz alan tanık Y.K, olay günü Göztepe sahilinde koşu yaptığını, yoldan gürültü gelmesi üzerine olay yerine gittiğini, yerde yatan iki kadını ve kaza yapan araçtan inen sürücüyü gördüğünü ifade etti.

Kadınlara yardım etmek için eğilen sürücüden alkol kokusu aldığını iddia eden Y.K, kalabalığın artmasının ardından bu kişinin olay yerinden kaçtığını söyledi.

Sürücünün kimliğinin belirsiz olduğuna ilişkin haberleri gördükten sonra emniyete giderek beyanda bulunduğunu dile getiren Y.K, sosyal medyadaki fotoğrafından sanığı teşhis ettiğini anlattı.

Tanık H.A. ise olay günü birlikte oldukları Haliloğlu ve Yurdaer'in trafik ışıklarını kullanarak karşıya geçtikleri sırada büyük bir gürültü duyduğunu, olay yerine gittiğinde aracın ışık ve kapılarının açık olduğunu ancak sürücüyü görmediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 10 Ağustos'ta, yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve düğününe 10 gün kalan yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Müteahhitlik yaptığı öğrenilen sürücü N.D, olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara'da teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA