İnşaat Mühendisliği Bölümünden Samsat'a Teknik Gezi

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileriyle Samsat’a teknik gezi yaptı.

İnşaat Mühendisliği Bölümünden Samsat'a Teknik Gezi
Aybaşında meydana gelen depremde yapılarda hasar tespiti konusu üzerine yapılan gezide öğrenciler deprem sonrası hasar gören bina ve yapıları yerinde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardından öğretim elemanları ve öğrenciler deprem sonrası hasar gören yapılarda oluşan hasarların en büyük nedeninin, yapıların inşa edildikleri tarihteki standart ve yönetmeliklere uygun olarak inşa edilmemiş olduğu sonucuna ulaştı.

Ardından ise depremde ortaya çıkan hasarın derecesi, mühendislik hizmeti almamış yapıların çokluğunu, bu tarz yapılarda inşaat yapım tekniği ve uygun malzeme kullanımı konularında eksikliklerin olduğunu tespit etti. Bu sonuçların ardından gezide öğrencilere bir binanın deprem dayanımı konusunda sadece gerekli profesyonel ve akademik birikimi olan inşaat mühendislerinin belirleyici konumda olduğu hatırlatılmış ve öğrencilerde nitelikli yapıları talep eden bir bilinç oluşturuldu.

Gerçekleştirilen geziden memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, desteklerinden dolayı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, inşaat mühendisliği bölüm başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Şahan ve etkinliğe katılan diğer öğretim elamanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA