Gölbaşı İlçesinde 'Başarıda Moral Ve Motivasyon' Semineri Verildi

Adıyaman’ın Gölbaşı Belediyesinin katkılarıyla, Gölbaşı ilçesinde ‘Başarıda Moral ve Motivasyon’ konulu seminer verildi.

Gölbaşı İlçesinde 'Başarıda Moral Ve Motivasyon' Semineri Verildi
Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonunda Eğitimci- Yazar Halit Ertuğrul tarafından lise öğrencilere “Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu seminere yoğun ilgi gösterildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, ilçede eğitim konusunda il genelinde birinci sırada yer aldığını belirterek, bu başarıyı daha da ileriye götürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise konuşmasında Eğitimci- Yazar Halit Ertuğrul’un daha önce Gölbaşı ilçesinde kendisinin öğretmenlik döneminde şube müdürü olarak görev yaptığını belirterek Ertuğrul’un bu kadar kendisini geliştirerek, konferanslar vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek kendisinin böyle bir yazarı konuk etmenin güzelliğini yaşadıklarını söyledi.

Seminerde arkadaş seçmenin önemine değinen Eğitimci- Yazar Halit Ertuğrul, arkadaşın önemi, başarı için hedefin büyüklüğü, başarısızlığın temelinde mazeret üretimi, başarı için büyük hedefler konulması gerektiğini ve bu hedeflere ulaşmak için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilere nasıl ders dinlemeleri gerektiği hakkında bilgiler veren Ertuğrul, “Öğrenci önce sınıfa girerken, sınıfta öğretmenden başka kimseyi dinlemeyeceğine dair kendi kendine söz vermeli. Çünkü insan herkese yalan söyler ama kendine yalan söyleyemez. Bundan dolayı kendi kendine söz vermelidir. İkincisi ise anlatılanları not almalıdır. Son olarak ise derslerini tekrar etmelidir. Bir öğrenci eğer bu üç temel esasları yerine getirirse başarı kendiliğinden gelir. Çok önemli yerlere gelen insanlar sizden zeki değillerdi. Siz de bu üç temel esas üzerinde planlarınızı yaparsanız başarı kendiliğinden gelir" dedi.

Kaynak: İHA