Elbeyli Halk Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı

Kilis Valisi İsmail Çataklı, “53. Kütüphane Haftası” nedeniyle Elbeyli’de düzenlenen programa katılarak, Halk Kütüphanesinin açılışını yaptı.

Elbeyli Halk Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Vali Çataklı, kitapla ve kütüphanelerle olan bağın kuvvetli bir şekilde artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, “Köklerimizi istikbale taşımak ve bizi millet yapan değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için en önemli araç kitaplar ve kütüphanelerdir” dedi.

Bütün kötülüklerin anası olan cehaletin okuma ile giderilebileceğinin altını çizen Vali Çataklı, Kuran-ı Kerim’in ilk ayetindeki evrensel mesajın ise okumak olduğunu vurguladı.

Vali Çataklı, içinde kütüphanesi olmayan bir şehrin asla medeni bir şehir olamayacağını kaydettiği konuşmasının son bölümünde açılışı yapılan Elbeyli İlçe Halk Kütüphanesinin hayırlı olmasını dileyerek, kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Çataklı, en çok kitap okuyan öğrencilere hediye dağıtmasının ardından Elbeyli İlçe Halk Kütüphanesinin açılışını yaptı.
Kaynak: İHA