Elazığ'da 'Afet Müdahale Planı' Ele Alındı

Elazığ Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP-Elazığ) ele alınarak görüşüldü.

Toplantıda bir değerlendirme yapan ve Elazığ'ın deprem kuşağında yer aldığını dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, kentin belirli yerlerinin birinci ve ikinci derece deprem bölgesi olduğunu belirtti.

Geçmişten günümüze Türkiye'nin depremle ilgili çok acı hatıralarının olduğunu söyleyen Zorluoğlu, '1999 Marmara depremi acıları hala canlı olarak hafızalarımızda yer alıyor. Özellikle Marmara Depremi'nden sonra afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında alınacak tedbirler ve görevli kurumların birbirleriyle koordinasyonu konusunda çok önemli adımlar atılarak önemli mevzuat değişiklikleri yapıldı.' ifadesinde bulundu.

Günümüzde Türkiye'nin önceki dönemlere göre afetlere çok daha hazır bir durumda olduğunu aktaran Zorluoğlu, şunları kaydetti:

'Elazığ İl Afet Müdahale Planı, Mayıs 2015 tarihinde Valilik tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak zaman içinde bu gibi planların güncellenerek meydana gelen değişikliklere göre revize edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede bugün kurumların görüşlerini de alarak revize edilmiş taslak Elazığ İl Afet Müdahale Planını burada görüşeceğiz.'

Toplantıda, AFAD İl Müdürü Hakif Çerçi'nin sunumunun ardından kurumların plan ve görüşleri alındı, toplantının gündemdeki maddeler karara bağlandı.

Toplantıya, 8. Kolordu Komutanlığından Piyade Albay Mehmet Cihanoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA