Efeler'de 'Topuzlu' Oyunu Büyük Beğeni Topladı

Aydınlı oyun yazarı Dr. Hidayet Sayın tarafından yazılan ‘Topuzlu’ isimli tiyatro oyunu Efeler Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelendi. İzleyiciler oyuncuları gecenin sonunda dakikalarca alkışladı.

Efeler'de 'Topuzlu' Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Aydın İl Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda sahnelenen oyuna Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydınlı Tiyatro Yazarı Dr. Hidayet Sayın, Hidayet Sayın’ın oğlu Behrus Sayın, kızı Dilek Dutsa, Damadı Bülent Dutsa, kardeşleri Mustafa, Mesut ve Fikret Sayın, Prof. Dr. Halil Buttanrı, Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Dr. Hidayet Sayın tarafından yazılan ve 1963 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelenen oyun olan ‘Topuzlu’ isimli oyunu Efeler Belediye Tiyatrosu da başarıyla sahneye koydu. Efeler Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Arkın Selek’in de rol aldığı Emel Selek’in yönetmenliğini üstlendiği oyun izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Başkan Özakcan Dr. Hidayet Sayın’ın bugüne kadar 94 eser ürettiğine dikkat çekerek başladığı konuşmasında şu ifadeler yer verdi; “Öncelikle değerli büyümüz Dr. Hidayet Sayın, Türkiye’de hiçbir tiyatro yazarının üretmediği kadar değişik alanlarda 94 eser üreten Hidayet Sayın’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tiyatro insanlık tarihi kadar eski, bizleri güldürüp hüzünlendiren, tüm bunları yaparken bizleri düşündürebilen, günlük yaşamımızın bir parçası olan bir sanat dalıdır. Efeler Belediyesi olarak güzel sanatlarla sizleri buluşturmak için bu etkinlikleri biz çok önemsiyoruz. Oyunumuzu izleyemeye gelen tüm izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum

Efeler Belediye Tiyatrosu oyuncularının oyundaki başarılı performanslarından dolayı tebrik eden oyun yazarı Dr. Hidayet Sayın, “Efeler Belediye Tiyatrosu oyuncularını tek tek tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Bu oyunu yazalı 50 yılı geçti. Aradan geçen yılda oyun birçok amatör tiyatro topluluğu tarafından bütün Anadolu’da sahnelendi. Oyunu bunca yıldır bu kadar sihirli kılan, sizlerin beğenisini kazanmasına neden olan özellik yalnız içerdiği mesajlar değil, oyundaki karakterlerin bizlerden biri oluşlarıdır. Oyuncu kardeşlerimiz de karakterlerin hakkını vererek oynadılar” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özakcan tarafından oyunun yönetmeni Emel Selek’e teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA