Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman Bild'e yanıt: Atatürk 'evet' derdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü halk oylamasında malzeme olarak kullanan Alman Bild gazetesinin vatandaşların tercihini etkilemek amacıyla yayınladığı “Atatürk olsaydı hayır derdi” başlıklı habere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman Bild'e yanıt: Atatürk 'evet' derdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV-Habertürk ortak canlı yayınında Veyis Ateş'in sorularını yanıtlıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...

İstanbul gibi bir güzel şehre muhteşem şehre 1994’ün 27 Mart'ında Belediye Başkanı olarak başlamak bizler için mutluluk vesilesiydi. CHP'den devraldık ve o zaman İBB'nin 2,5 milyar dolar borcu vardı. Finans olayı değil sadece. İstanbul'da su yok çöp dağları vardı hava kirliliği vardı. Tüm bunlar nasıl aşılacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN 3. DÖNEM İDDİALARI

Sayın Kılıçdaroğlu bu maddeleri okumammış. 18 maddeden haberi yok. Cumhurbaşkanı 5+5 iki dönem seçilir. İkinci dönemde Cumhurbaşkanı Meclis'i fesheder diyor. Bir defa Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok. Yalan söyleme, dürüst ol. Dinleyenler de gerçek zannediyor.Yok böyle bir yetki yok. Meclis 3. defa seçim kararı alacak ve bununla beraber de Meclis'in seçime götürmesiyle kendisi için 3. kez seçilme yolunu açacak diyor. Bu gerçek dışıdır. Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi yok.