Çubuk Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Çubuk Belediyesi, araç filosunu cenaze yıkama ve taşıma aracı ile tam donanımlı çöp kamyonu ile güçlendirdi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, beledile hizmetlerinde ihtiyaç duyulan cenaze yıkama ve taşıma aracı ile tam donanımlı çöp kamyonunu belediyeye kazandırdıklarını belirtti.

Cenaze aracının içinde cenaze yıkama işleminin yapıldığını ve soğutucu özelliği sayesinde de morg olarak kullanılabildiğini ifade eden Acehan, şunları kaydetti:

'Daha önce cenaze işlemlerinde kullanılmak üzere soğutmalı cenaze nakil aracı almıştık. Bu sefer ise morglu cenaze yıkama aracı alarak ilçe halkımızın hizmetine sunduk. Belediyemiz araç parkuruna kazandırdığımız soğutmalı cenaze nakil aracı ve morglu cenaze yıkama aracıyla vefat eden vatandaşlarımıza son görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Kullanımda olan cenaze yıkama araçlarımız hem eski hem de uzun olması nedeniyle dar sokaklara giremiyordu. Yeni kazandırdığımız morglu cenaze yıkama aracıyla vatandaşlarımız cenazelerini aracımızda bekletebilecek ve dar sokaklarda bile vatandaşımızın kapısının önüne kadar giderek aracımızda yıkama işlemleri gerçekleştirilebilecek. Ayrıca hem yıkama hem de taşıma işlemleri aynı araçla yapılabileceğinden, hem yakıttan hem de personelden tasarrufta sağlanmış olacak. Bununla birlikte aldığımız yeni sıkıştırmalı çöp kamyonu ile temizlik işlerimiz de ekipman olarak güçlendirilmiş oldu.'

Acehan, seçildiği günden itibaren belediyenin daha iyi hizmet verebilmesi için araç filosunu yenilemeye büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA