Çorum'daki Suç Örgütü Operasyonu

İcra yoluyla satılan malların ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 18 şüpheliden 7'si tutuklandı Elebaşı olduğu iddiasıyla İstanbul'da yakalanan zanlı da cezaevine gönderildi.

Çorum'da icra yoluyla satılan malların ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen, aralarında avukat ve icra müdürlüğü çalışanlarının da bulunduğu 19 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Kentte bazı icra personelinin, icra yoluyla satılan taşınır taşınmaz malların ihale sürecine katıldıkları, harici anlaşmalar yapıldığı, ihaleye girmek isteyenlerin engellendiği, bu sayede malların değerinin altında satılması sağlanarak haksız kazanç elde edildiği iddiaları üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında daha önce mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 18 şüpheli hakkında savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 18 zanlı ile elebaşı olduğu iddiasıyla aranan ve İstanbul'da yakalanarak kente getirilen Cengiz M, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Cengiz M. ile icra müdürlüğü çalışanları Uğur D, İrfan D, Murat G, Tolga K, oto galericiler Ferhat Y. ve Nadir K. ile otopark işletmecisi Emrah K. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte üye olmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından gözaltına alınan 22 şüpheli, 10 Mart'ta adliyeye sevk edilmiş, zanlılardan biri tutuklanmış, 3'ü savcılık tarafından, 18'i de mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA