Çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Sivas’ta çayır, mera ve yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
Tarım Kredi Kooperatifi binası önünde düzenlenen programa Vali Davut Gül, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çeken Vali Davut Gül kentin her geçen gün sulanabilir arazisinin arttığını söyledi.

Çiftçilerin arazilerinin kıymetlendiğini ve daha çok ürün ile rekabet edilebilir duruma gelindiğini ifade eden Gül, "Devlet Su İşleri tarafından planlanan veya projesi biten çok sayıda gölet projesi var. Tarım ve hayvancılık bir birini besliyor. Et ve Süt Kurumu ilimizde yeniden açıldı. İnşallah sözleşmeli besicilik yapılacak. Ektiğiniz yem bitkileri, meradan aldığınız bitkiler hayvancılığın daha da gelişmesini sağlayacak. Bu projeler ilimize kazandırıldığında büyük oranda sorunlar çözülmüş olacak." dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise, müdürlük olarak çayır, mera ve yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında; 2 bin 800 çiftçiye 706 bin TL değerinde, 15 ton kaplamalı sertifika tohumu, 1 ton standart korunga ve 120 ton fiğ tohumu dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.



Konuşmaların ardından yem bitkilerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA