CHP Heyeti Van'ı Ziyaret Etti

CHP milletvekillerinden oluşan heyet,16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Van'a geldi.

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İzmir Milletvekili Ali Yiğit'ten oluşan heyet, ilk olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Erçek Mahallesi'nde de taziye ziyaretinde bulunan milletvekilleri, CHP il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Yiğit, 16 Nisan'da yapılacak referandumdan 'hayır' çıkacağına inandıklarını söyledi.

'Evet' sonucunun Türkiye'ye hiç bir katkısı olmayacağını ileri süren Yiğit, 'Birkaç ay öncesine kadar bu ülkeye demokrasi nasıl getirilir. İnsan hakları nasıl daha fazla oluşturulur diye düşünürken bugün bir yol ayrımındayız ve ülkenin geleceği tartışıyoruz. Ülkenin gelecekteki rejimini tartışıyoruz.' dedi.

Yiğit, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

'İnşallah memleketimizde hayırlı günler göreceğiz. Hayır dersek bu ülkede bir şey değişmeyecek ama ne zaman 'evet' dersek işte o zaman her şey değişecektir. Önceden yasamanın içinden bir yürütme seçiyorduk. Eğer 'evet' dersek yürütmeye dışarıdan oluşturulacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan kürsüye çıktıklarında diyorlar ki 'evet' çıkarsa terör bitecek. Sanki Bu ülkeyi 15 yıldır kendileri yönetmiyor da başkaları yönetiyor da 'evet' deyince terör bitecek.'

Milletvekilleri, açıklamanın ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak: AA