Çan Belediyesi İlçedeki Camileri Tente İle Donatıyor

Çan ilçesin de bulunan 15 caminin bahçelerine açılır kapanır tenteler montajlanıyor.

Çan Belediyesi İlçedeki Camileri Tente İle Donatıyor
Camiler için yaptığı değerli hizmetlerle bilinen Çan Belediyesi Çan’da yer alan camilerin rutin temizliklerini gerçekleştirirken camilerimizin diğer ihtiyaçlarına da cevap vermeye devam ediyor. Son olarak Çan ilçesinde bulunan 11 camiye ek olarak, Çan Belediyesi 4 yeni cami yeri tahsis etmişti. Bu yerlerde inşa edilen camilerin minarelerinden ezanlar yükselmeye başladı.

İlçe camilerinin ve cami cemaatlerinin ihtiyaç ve isteklerini geri çevirmeyen Çan Belediyesi bu kez de Çan’da bulunan 15 caminin bahçelerine yazın güneşten kışınsa yağmur ve kardan koruyacak açılır kapanır tenteler yapıyor. Anlık ihtiyaca cevap verebilecek açılır kapanır tenteler cami cemaati özellikle cenaze namazında ve kalabalık olmasıyla bahçe taşan cemaatin yağmur ve güneşten etkilenmemesi için tasarlandı.

Başkan Kuzu; “Halka hizmet, Hakka hizmettir”

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Camilerimiz hayatımızın kalbidir ve bizler inanıyoruz ki halka hizmet, hakka hizmettir. Bu düsturla camilerimizin ve cami cemaatlerinin istek ve ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda ilçemizde bulunan 15 cami için bahçelerine yaz ve kışlık açılır kapanır tenteler yerleştiriyoruz. Özellikle cenaze namazlarında cami cemaatlerimizin yağmur ve kardan mağdur olmaması adına bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Çünkü İslam toplumlarında, ibadethanelerimiz olan camilerimiz ve dinimizi temsil eden tüm unsurlarımız çok kıymetlidir. Çünkü camilerimiz her yastaki Müslümana hitap eden bir nevi mekteptir. Kıblemiz Kâbe’nin şubeleri konumunda olan camilerimiz için ne yapsak azdır” dedi.

Kaynak: İHA