Bolu'da FETÖ'nün Akademik Yapılanmasına İlişkin İddianame

İddianamede, 23'ü tutuklu 77 akademisyen hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ile 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 77 akademisyen hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ile 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca 23'ü tutuklu 77 akademisyen hakkında hazırlanan 72 sayfalık iddianamenin, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmeye başlandığını bildirdi.

Aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu şüpheliler hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ile 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiğini aktaran Han, iddianamenin kabul edilmesinin ardından yargılamanın Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılacağını söyledi.

Han, salonun hazırlanması için çalışmaların devam ettiğini ve davanın mayıs ayı içerisinde haftanın 4 günü görüleceğini kaydetti.
Kaynak: AA