Avni Tolunay Mahallesi'nin 2B Sorunu Çözülüyor

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 2B arazilerini satın almak isteyen Avni Tolunay Mahallesi sakinleriyle Defterdar Yusuf Atılğan'ı bir araya getirdi.

Avni Tolunay Mahallesi sakinleri, düzenlenen toplantıda, 2B arazilerini satın alma taleplerini Defterdar Yusuf Atılğan'a iletti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşların beklentilerini Atılğan'a izah etti. Tütüncü, beklentileri şu sözlerle anlattı:

'Avni Tolunay Mahallesi sakinlerinin 2B olduğunu iddia ettikleri ve kullanımında olan alan var. Ama 2B olmadığına dair Orman Bölge Müdürlüğünün yaklaşımı da var. Vatandaşlarımız bu bölgenin 2B olduğunun tespiti için dava açtı ve kanıtladılar. Mahkeme sonucu hem Yargıtay hem de adli yargı tarafından onaylandı. Bu mahkeme ilamlarından yararlanarak, kullanımlarındaki arsayı satın almak istiyorlar. Fakat Orman Bölge Müdürlüğü, mahkemede fikrinin alınmadığı gerekçesiyle satış onayı vermeyeceğini söylüyor. Ortada mahkeme kararı varken ve bu karar tüm makamları bağlayıcı olmasına rağmen işin içinden çıkılmaz bir durum yaşanıyor.'

Tütüncü'nün vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik attığı bu adımdan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Atılğan, çözüm konusunda ortak bir irade koymaya hazır olduklarını söyledi.

2B hak sahiplerinin defterdarlıklara müracaat ettiğini ve şartları uygun olanların satışını gerçekleştiğini anlatan Atılğan, 'Fakat Avni Tolunay Mahallesi’nde bir kadastro çalışması yok ama 2B olduğunu söyleyen mahkeme kararı var. Kesinleşen karar varsa satışı gerçekleştirmemiz lazım.' dedi.

Mahkemenin kesin karar verdiği yerlerde satış yapılmasını istendiğini anlatan Tütüncü, 'Bence bu süreçte Defterdarımıza teşekkür etmeliyiz. Bu işin bu kadar uzun sürmesinin sebebi, Defterdarlık makamının uzun süre vekalet aracılığıyla yürütülmesiydi. İşin sarpa saldığını görünce hukuken haklı olan vatandaşımızın yanında olmak istedik. Bundan sonra satış sürecinin başlaması beklenecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA