AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık Açıklaması

'Galatasaray, tarihinin en büyük hatasını, ayıbını yapmıştır. Bir an önce bu hatayı düzeltmeli ve Cumhurbaşkanının gönlünü almalıdırlar'

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün üyeliklerinin sona erdirilmemesinin yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Milletvekili Kocabıyık, İzmir’de bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Halk oylaması sürecinde ellerine geçen son anketlerle ilgili bilgi veren Kocabıyık, Orta Anadolu ve Karadeniz’de 'evet' oylarının önde olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da beklenmedik bir oy alacaklarını, geçmişte HDP'ye giden bazı oyların 'evet' yönünde karar vereceğini savundu.

Akdeniz'de iki tercih arasında fazla fark olmadığını ancak, 'evet'in önde gittiğini ileri süren Kocabıyık, Ege Bölgesi'nde ise ideolojik bağlılıklar nedeniyle 'hayır' oylarının önde olduğunu, 'evet' oylarının da istikrarlı şekilde yükseldiğini iddia etti.

Galatasaray Kulübü'nün genel kurulunda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün üyeliklerinin sona erdirilmemesinin yanlış bir karar olduğunu anlatan Kocabıyık, aidat borcu nedeniyle üyeliğin sona erdirilmesinin yeterli olmadığını kaydetti.

Hükümet ile Galatasaray camiasını karşı karşıya getirmek isteyenlerin bulunduğunu ifade eden Kocabıyık, genel kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden üyenin yuhalanmasının da büyük bir ayıp olduğunu ifade etti.

Kocabıyık, 'Onlar 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları ve onları desteklemeye devam ettikleri için bana göre vatan hainidirler, vatan hainlerinin de Galatasaray’da yeri yoktur. Galatasaray tarihinin en büyük hatasını, ayıbını yapmıştır. Bu kulübe böyle bir hata yakışmaz. Bir an önce bu hatayı düzeltmelidir ve Cumhurbaşkanının gönlünü almalıdırlar.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA