Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Sahipata Mahallesi'nde kurulan pazar esnafıyla ve vatandaşlarla buluştu.

Semt pazarında esnaf ve alışveriş yapan vatandaşları ziyaret eden Özkal, vatandaşlardan referandumda, güçlü ve lider Türkiye için 'evet' oyu vermelerini istedi.

Katmerin piştiği sac ocağın başına geçen ve vatandaşlara katmer pişiren Özkal, şehir dışından gelen vatandaşlara katmeri ve özelliklerini ocağın başında anlattı.

Afyonkarahisar’ın pek çok kendine özgü tadı olduğunu anlatan Özkal, Bursa ve Antalya’dan gelen vatandaşlardan Afyonkarahisar’ın tatlarını memleketlerindeki sevdiklerine götürme sözü aldı.

Ziyaret ettiği esnafın yüzde 90’ının 'evet' diyeceğini söylediğini aktaran Özkal, şöyle konuştu:

'Pazarda vatandaşlarımızın yüzde 90’ının tercihinin evet kararında olduğunu gördük. Hayır diyen az sayıda vatandaşlarımızın neden ‘hayır’ düşüncesinde olduğunu sabırla dinledik. 'Hayır' diyen vatandaşlarımızı kırmadan kendi gerekçelerimizi anlattık. Kadın esnafımızda ise 'evet' tercihinin yüzde 90'ının bile üstünde olduğunu gördük. Afyonkarahisar'da bir ilki gerçekleştirerek tüm kadın esnafı bir araya getirdik. Kahvaltıda buluştuğumuz 300 kadın esnafımızdan sadece 3’ü 'hayır' görüşündeydi. Ancak bu durum, güçlü ve lider Türkiye'ye inananları rehavete sürüklememeli. 16 Nisan’a kadar gece gündüz, kapı kapı dolaşmayı sürdürmeliyiz.'

Ziyaretlere, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk de katıldı.

- Afyonkarahisar'da trafik kazası: 1 yaralı

Sandıklı ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Kütüphane Kavşağı yakınlarında kimliği ve plakası henüz belirlenemeyen motosiklet sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışan Sabri Topkaya'ya (74) çarptı.

Kazada Topkaya'ya çarparak yaralanmasına neden olana motosiklet sürücüsü, olay yerinden kaçtı.

Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırılan Topkaya'nın tedavisi sürüyor.

Kaynak: AA