8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin galası gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali'nin galası yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 'Kırmızı Halı' geçidiyle açılan galaya aralarında Haldun Dormen, Metin Akpınar, Zihni Göktay, Ezel Akay, Orhan Aydın, Deniz Arcak, Yavuz Seçkin, Hakan Yılmaz, Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Fırat Tanış ve Ayça Varlıer'in yanı sıra çok sayıda tiyatro sanatçısı katıldı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 'Karamsarlığı umuda çevirmenin, karanlığı aydınlatmanın bir yolunun da sanattan ve özgür düşünceden geçtiğine inanıyoruz. Çünkü sanatın ve özgür sanatçının toplumsal değişimin anahtarı ve aydınlanma idealinin öncüsü olduğunu düşünüyoruz. Tiyatro; seyircisini, ülkesini, bir toplumun kaderini ve yönünü değiştirmenin mücadelesidir. Otoritenin ve karanlığın panzehiri olan tiyatro bu nedenle ölümsüzdür. Ne mutlu bize ki bu inançla 8 senedir ülkemizin en önemli tiyatrolarını, oyuncularını ve eserlerini Ataşehir’de halkımıza sunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bir ay boyunca Türk tiyatrosunun önemli isimlerini tiyatroseverlerle buluşturmayı hedefleyen festivalde, 27 Mart- 24 Nisan tarihleri arasında 24 oyun sahnelenecek, 12 atölye ve 4 söyleşi yapılacak.
Kaynak: AA