Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması Yapıldı

Türkiye’nin en geniş katılımlı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının sınavı gerçekleştirildi. Sınava Manisa’dan 4 bin 758 kişi müracaat ederken yarışmanın sonuçları 21 Nisan tarihinde açıklanacak.

Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması Yapıldı
Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’ gerçekleştirildi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş, Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışmasına Türkiye genelinde 590 bin kişi müracaat ettiğini Manisa’dan ise yarışmaya 4 bin 758 kişi müracaat ettiğini açıkladı.

Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş yarışmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yarışmamıza Türkiye genelinde 590 bin kişi müracaat etti. Manisa’dan da 4 bin 758 kişi müracaat etti. Yarışmamızın sınavı Manisa’da A, B, C, D ve E ve H kategorilerinde Şehzadeler Kız İmam Hatip Lisesi, Hasan Türek Anadolu Lisesi ve merkez İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı. Yarışmamızın sonucu 21 Nisan’da açıklanacak, ödül töreni 6 Mayıs’ta Şehzadeler ilçesindeki tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde yapılacaktır. Yarışmaya katılanlara il ödüllerinde birinciye tam altın, ikinciye yarım altın üçüncülere de çeyrek altın olarak verilecektir. Türkiye genelinde ise ister Umre, ister dost ülke, ister para ödülü olacaktır. Yarışmamıza destek veren başta Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdür ve personellerine, Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerine ve derneğimizin gönüllü üyelerine teşekkür ederim.”
Kaynak: İHA