Suriyeli Öğrencilere Eğitim Yardımı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, El Bab ve Cerablus'ta açılacak sınıflara 2 tır eğitim malzemesi gönderdi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünden, Milli Eğitim Bakanlığınca Suriye'nin El Bab ve Cerablus kentlerinde açılacak sınıflara 2 tır eğitim malzemesi gönderildi.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve okul yöneticileri, tırların uğurlanması için Ali Tonga Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Burada konuşan Vali Haktankaçmaz, Suriye'de yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, Türkiye'nin 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ve ağırladığını söyledi.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı çalışmaya destek olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim ve öğretimde kullanılmak üzere 2 tır malzeme hazırladığını aktaran Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

'Bu malzemeler El Bab ve Cerablus'taki eğitim ve öğretim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönderilecek. Bu malzemeler, bizim ihtiyacımız olmayan, 'atacaktık' türünden malzemeler değil. Bir kısmı yeni malzemeler, bir kısmı da halen kullanılabilir malzemeler. İnşallah Türkiye zenginleştikçe mazlum milletler de daha rahatlayacak. Buna inanıyoruz. İnşallah bu eğitim materyalleri oradaki kardeşlerimizin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.'

Konuşmanın ardından masa, sıra, yazı tahtası gibi eğitim materyallerinin yüklü olduğu tırlar dua edilerek uğurlandı.
Kaynak: AA