Sudan'ın Kızıldeniz Eyalet Valisi Abdelgadir Açıklaması

'15 Temmuz darbe girişimiyle sadece Türkiye'yi değil tüm İslam alemini hedef aldılar' 'O gece gelişmeleri yakından izledik ve sabaha kadar uyumadık. Sudan halkı, darbe girişiminin başarısız olması için Kur'an okudu, dua etti'

Sudan'ın Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdelgadir, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle sadece Türkiye'nin değil tüm İslam aleminin hedef alındığını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in davetlisi olarak kente gelen Abdelgadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Türkiye'nin desteğini hep hissettiklerini vurgulayan Abdelgadir, Türk yatırımcıları ülkelerine davet etti.

Sudan halkının, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimini atlatabilmesi için dua ettiğini anlatan Abdelgadir, şöyle konuştu:

'O gece gelişmeleri yakından izledik ve sabaha kadar uyumadık. Sudan halkı, darbe girişiminin başarısız olması için Kur'an okudu, dua etti. Hem Türk medyasını hem uluslararası televizyonları takip ettik, sabaha kadar uyuyamadık. Türk halkının ve devletinin bu tehlikeyi atlatmasıyla bütün Sudan halkı büyük bir sevinç yaşadı. Sonuçta bizler İslam ümmetinin bir parçasıyız. 15 Temmuz darbe girişimiyle sadece Türkiye'yi değil tüm İslam alemini hedef aldılar.'

Abdelgadir, Türkiye'nin, 'imparatorluk havzası'ndaki misyonunu devam ettirdiğini, önümüzdeki dönemde çok daha güçlü olacağına inandıklarını dile getirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Tin de iki ülke arasındaki ticaretin daha da güçlenmesine yönelik serbest ticaret anlaşmaları dahil birçok alanda çalışmalara başlandığını kaydetti.

Sudan'ın, 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye tam destek olduğunun altını çizen Tin, 'Oradaki FETÖ okullarının hepsini kapattılar ve bunu Maarif Vakfı'na devrettiler. FETÖ'nün çalışmalarının hepsini engellediler.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA