Siirt'te Bin 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hatıra Ormanı'na törenle bin 500 fidan dikildi.

Tillo ilçesi Kale mevkisinde düzenlenen törene katılan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, burada yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik programı ve ıslah çalışmaları kapsamında hükümlülerle birlikte ağaç dikme çalışması yaptıklarını söyledi.

Fidan dikme programına adliye çalışanları ile denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin katıldığını aktaran Cansever, 'Fidan dikmekteki amacımız, hükümlülerin topluma faydalı olmalarıdır. Bu kapsamda hükümlülerin faydalı olabilmeleri için böyle bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarda bize desteği olan Tillo Kaymakamlığına teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Hükümlülerden Şükrü Gültekin de 7 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirterek, “Denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı iş yapmamız için serbest bırakıldık. Bugün Tillo Kale mevkisinde ağaç dikiyoruz. Devletin bize sağladığı bu imkan çok güzel. En azından geride kalan zamanımızı ailemizle geçirme fırsatı oluyor. Hem kamuya yarar sağlıyoruz hem de ailemizle olabiliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, 130 adliye çalışanı ile 70 hükümlü hatıra ormanına bin 500 fidan dikti.

Törene, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, hakim ve savcılar, adliye ve orman işletme şefliği çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA