Sıcak Hava Fethiye'de Sahilleri Hareketlendirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar denize girdi, macera tutkunları ise Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptı.

Hava sıcaklığının 21, deniz suyu sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerli ve yabancı turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Bazı tatilciler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki ünlü Belcekız Plajı'nda denize girip kumsalda güneşlenirken, bazıları da sahildeki kafelerde dinlenmeyi tercih etti. Macera tutkunları ise bin 965 rakımlı Babadağ'ın bin 200 metre pistinden yamaç paraşütüyle uçuş yaparak, Ölüdeniz'in manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Yamaç paraşütlerinin gökyüzünde oluşturduğu görüntüyü, sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Aydın’dan arkadaşlarıyla tatile gelen Sinan Bektaş, hafta sonu tatilini değerlendirmek için Fethiye'yi tercih ettiklerini söyledi.

Kelebekler Vadisi'ni ve tarihi alanları gezdiklerini anlatan Bektaş, 'Suyun sıcaklığı çok güzel. Biz de denize girip bunu değerlendirmek istedik.' dedi.

Yamaç paraşütüyle uçuş yapan Ramazan Pabuççu ise Fethiye'de en güzel etkinliğin yamaç paraşütüyle uçmak olduğunu ifade etti. Babadağ'ın dünyaca bilinen en güzel uçuş alanlarından olduğunu kaydeden Pabuççu, 'Hobi olarak fırsat buldukça uçuyorum. Buranın manzarası çok güzel ve güvenli bir uçuş yapabiliyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA