Kızılderili Grup Tekirdağ'ı Mesken Tuttu

Tekirdağ’da yaklaşık 15 gündür yöresel oyunlarını ve müziklerini sergileyen bir grup Kızılderili, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar, “Herhalde burayı çok sevdiler ve çok kazanıyorlar. İnşallah hiç gitmezler” dediler.

Kızılderili Grup Tekirdağ'ı Mesken Tuttu
Çeşitli davetler için Türkiye’ye gelen ve belirli güzergahlarla gezilerine devam eden Kızılderililer, Tekirdağ’ı mesken tuttu. Daha önce Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan Tuğlalı Park’ta konser veren İnka Solo adlı Kızılderili grubu, bu sefer de sahil alanında konser verdi. Kızılderililerin kendine has kıyafetleri, müzikleri ve oyunları Tekirdağlı vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

4 kişilik Kızılderili gruba hayran kalan Tekirdağlı vatandaşlar, “15 gündür buradalar, herhalde çok hoşlarına gitti. Burayı mesken tuttular ve bizde severek izliyoruz. Herhalde bunlar dünyanın uzak bir yerinden gelmişler. Değişik müzikleriyle ilgi çekiyorlar. Bu değişik şarkıları, oyunları ve giysileri de herhalde insanımızın hoşuna gidiyor. Tekirdağ için değişik bir şey olmuş. İnşallah hiç gitmezler” dediler.

Yaklaşık 15 gündür Tekirdağ’da bulunan Kızılderili grup, sokakta müzisyenlik yaparak para kazanan Roman vatandaşların tepkisiyle karşılaşmışlardı.
Kaynak: İHA