Muş'ta Kar Temizleme Çalışmaları Sürüyor

Muş Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda yürüttüğü kar temizleme çalışmasına devam ediyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte aralık ayından itibaren karla mücadele çalışması yürüttüklerini hatırlattı.

Nisan ayına girilmesine yaklaştıkları bu günlerde de halen kar taşıma çalışması yaptıklarını aktaran Asya, 'Birçok kente vatandaşlar denize girerken, biz halen karla mücadele çalışması yapıyoruz. Bu yıl kar konusunda bereketli bir kış mevsimi geçirdik. Aralık ayından beri mart ayının sonuna yaklaştığımız halde halen karla mücadele ediyoruz.' diye konuştu.

Vatandaşlara sıkıntı yaşatmamak için sürekli sahada olduklarını ve ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalıştığını kaydeden Asya, şöyle konuştu:

'Dört ayda yaptığımız çalışmalarla kentin genelini defalarca temizleyerek toplanan karları şehir dışına taşıyoruz. İnşallah bu karla mücadelemizin sonundan artık fiili olarak diğer hizmetlerimize başlayacağız. Şu anda toplanan karların taşımasına ağırlık verildi. Yeni bir yağış olmazsa birkaç günde kent genelinde toplanan karlar taşınmış olacak. Karla mücadele çalışmasının külfetli olduğunu biliyoruz. Ancak halkımıza sorunsuz ve kaliteli hizmet sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA