Kağızman'da Yeni Güvenlik Korucuları Yemin Etti

Kağızman ilçesinde eğitimini tamamlayan 91 güvenlik korucusu yemin ederek görevine başladı.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 91 güvenlik korucusu, Kağızman ilçe Jandarma Bölük Komutanlığında düzenlenen yemin töreniyle görevlerine başlamış oldular.

Kağızman Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Lütfüllah Karaca tarafından yemin ettirilen korucular, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyup yemin etti.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, eğitimlerini başarıyla tamamlayan korucuları tebrik ederek, 'Bu andan itibaren güvenlik bürokrasisine adım atmış bulunuyorsunuz. Öncelikle kendi güvenliğinizi sağlayacaksınız. Akabinde de sorumlu olduğunuz sahanın güvenliğini sağlayacaksınız. Bu eğitimin dışında tecrübe de isteyen bir durum. Zamanla bu tecrübeyi de edineceksiniz. Ama evvela bilimsel metotlarla sizden daha tecrübeli komutanlarınızın ve amirlerinizin talimatları doğrultusunda hareket ederek gerekeni yapmalısınız. Allah yardımcınız olsun. Hayırlı uğurlu olsun.' dedi.

Yemin törenine, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç ve güvenlik korucularının aileleri katıldı.

Kaynak: AA