'Istanbul Photo Awards Workshop'

AA'nın düzenlediği yarışma kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen workshop kapsamında Noor Ajans foto muhabirleri Kozyrev ve Greene deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Anadolu Ajansının düzenlediği 'Istanbul Photo Awards' yarışması kapsamında bu yıl ilk kez hayata geçirilen 'Istanbul Photo Awards Workshop' çalışması üçüncü gününde devam etti.

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) sponsor olduğu yarışma çerçevesinde bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen 'Istanbul Photo Awards Workshop'ta Noor Ajans foto muhabirleri Yuri Kozyrev ve Stanley Greene deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesindeki atölye çalışmalarına katılan Anadolu Ajansı ile ulusal medyada çalışan foto muhabirleri ve üniversitenin fotoğraf bölümü öğrencilerinden oluşan 16 kişinin çekmiş olduklarını fotoğraflar, Kozyrev ve Greene tarafından tek tek yorumlandı.

Kozyrev ve Greene, ayrıca foto muhabirlerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Stanley Greene, foto muhabirinin, gördüğü şeyi fotoğrafa yansıtması gerektiğini belirterek, ''Fotoğraf neredeyse onu göstermemiz gerekiyor. Eğer fotoğrafta yer alan yer çöplük ise çöplüğü göstermeliyiz. Fotoğrafla kesinlikle oynamamız gerekiyor.'' dedi.

Yuri Kozyrev de foto muhabirlerinin işlerine bağlılık yeminin etmeleri ve her zaman fedakarlık yapmaya hazır olmaları gerektiğini ifade etti.

'Istanbul Photo Awards Workshop' bugün sona erecek.
Kaynak: AA