Hayvanlar İçin Sağlık Taraması

Malatya Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa yönelik destekleri kapsamında kentteki hayvanlar sağlık taramasından geçiriliyor.

Hayvanlar İçin Sağlık Taraması
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurulmasının ardından bu alandaki çalışmalarını teknik ve bilimsel olarak güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde kırsal mahallelerde hayvanlar için sağlık taraması başlattı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sağlık taramasında kırsaldaki yetiştiricilere ayrıca bilgilendirme çalışmaları da yapılıyor. Kırsaldaki hayvanlar için sağlık taraması Arguvan’da başlatılırken, taramalarda veteriner hekimler tarafından kırsaldaki yetiştiricilere hayvancılıkla ilgili koruyucu hekimlik, sürü yönetimi, hayvan besleme gibi konularda bilinçlendirme sunumlar da yapılıyor. Çalışmalar sırasında ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Mastitis’ ve ‘Şap’ hastalıklarıyla ilgili bilgi broşürleri de dağıtılıyor.

Hayvanlar için başlatılan sağlık taramasının, 2017 yılı içerisinde kırsaldaki tüm mahallelerde devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA