Dere Temizlendi, Tarlalar Taşkın Riskinden Korundu

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesinde bulunan derede temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışma ile dere çevresindeki tarım arazilerini taşkınlardan zarar görmesi engelleniyor.

Dere Temizlendi, Tarlalar Taşkın Riskinden Korundu
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarıyla dereleri sağlıklı ve güvenli hale getirmeye devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ilçesinin Güzelköy Mahallesindeki derenin temizlik çalışmalarında yarıyı geçti. 2 bin 500 metrelik ıslahsız yaş derede devam eden çalışma ile dere çevresindeki tarım arazilerinin yağışlı havalarda su taşkınlarından dolayı zarar görmesi engellenerek, dere çevresinde sinek ve kötü koku oluşumunun da önüne geçilecek.

“Yapılan çalışma çok güzel, çok memnunuz”

Şehzadeler ilçesinin Güzelköy Mahallesinde bulunan derenin MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından temizlik çalışmalarından dolayı mahalle sakini Mehmet Yalçın memnun olduklarını belirtti.

Yalçın, ”Gördüğüm kadarıyla yapılan çalışma çok güzel. İnşallah çalışmalar bu şekilde devam eder. Mahallemizde daha önce içme suyu şebeke döşeme çalışması tamamlanmıştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin devam ettiği dere temizlik çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını belirten mahalle sakini Sevgi Yalçın, ”Temizlik çalışmasıyla deremizde artık sinek oluşumu ve kötü kokunun daha az olacağı için ayrıca çok memnunum. Çalışmalardan dolayı emeği geçenlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA