Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

'(Tek adam iddiaları) Bunlar, büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin, büyük işler yapmak istemeyenlerin, mevcut sistemden az yetkilerle iktifa etmek isteyenlerin söylemleridir. Bunlar safsata, bunlar boş laflar. Bunlara asla kulak asmayın, bütün kalbinizle, gönlünüzle gittiğiniz her yerde, yeni paketi savunun' 'Dünyaya, olaylara, Suriye'ye, Irak'a, terör örgütlerine bakın, bir de dünyadaki teşkilatlara bakın. Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, NATO, bunlar ne işe yarar? Bu kadar terör, bu kadar insan ölüyor. Suriye'de yıllardır istikrar sağlanamadı, Irak'ta olanlar belli. Dünyadaki bu güvenlik örgütleri, Avrupa Birliği dahil görevlerini icra edemiyorlar. Dolayısıyla bunun için de güçlü Türkiye'ye ihtiyaç var. Güçlü Türkiye'nin yolu da güçlü 'Evet'ten geçiyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni anayasa paketine yönelik eleştirilere ilişkin, 'Bunlar, büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin, büyük işler yapmak istemeyenlerin, mevcut sistemden az yetkilerle iktifa etmek isteyenlerin söylemleridir. Bunlar safsata, bunlar boş laflar. Bunlara asla kulak asmayın, bütün kalbinizle gönlünüzle gittiğiniz her yerde yeni paketi savunun.' dedi.

Bakan Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanlığınca düzenlenen 'Sandık Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, bütün partilerin seçim beyannamelerinde, yeni bir anayasa vadettiklerini, CHP'nin de MHP'nin de HDP'nin de bunu yaptığını söyledi.

AK Parti olarak yaklaşık 6 yıldır yeni anayasayı konuştuklarını belirten Özlü, 'Mecliste komisyonlar kuruldu, her partiden ikişer kişi alındı, 60 maddeye kadar anlaşıldı. Sonra olmadı, dağıldı. İkinci defa bir masa kuruldu, o da olmadı. En son MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin geçen sene eylül ayında yaptığı bir çıkışla, 'Millete sormakta ne beis var, getirin teklifinizi millete soralım.' demesiyle bugünlere geldik.' diye konuştu.

Anayasa görüşmeleri sırasında parlamenter sistemi esas alan ve başkanlık sistemini esas alan iki değişiklik teklifinin gündeme geldiğini hatırlatan Özlü, 'Başta CHP olmak üzere, bu da kabul edilmedi. Bundan daha masum bir teklif olabilir mi, bu da kabul edilmedi.' ifadelerini kullandı.

- 'Bunlar safsata, boş laflar'

'Tek adam' iddialarına değinen Özlü, büyük devlet adamalarının büyük yetkileri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Öyle ufak tefek yetkilerle, büyük devlet adamı olunmaz. Amacınız büyük devlet adamı olmak değilse, tabii ki mevcut az yetkilerle iktifa edersiniz. Amerika'da başkanlık sistemindeki yetkiler, başkana çok mu geliyor? Amerika'da ordu, başkana bağlıdır, 'Vur' deyince vurur, öyle meclisten falan yetki istemez. Bunlar, büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin, büyük işler yapmak istemeyenlerin, mevcut sistemden az yetkilerle iktifa etmek isteyenlerin söylemleridir. Bunlar safsata, bunlar boş laflar. Bunlara asla kulak asmayın, bütün kalbinizle gönlünüzle gittiğiniz her yerde yeni paketi savunun. Bu paketin bir maddesi bile insanları 'Evet' demelerine ikna etmeniz için yeterli.' diye konuştu.

- 'Büyük ve güçlü Türkiye'ye bölgenin ve insanlığın ihtiyacı var'

Büyük ve güçlü bir Türkiye istediklerini vurgulayan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Büyük ve güçlü Türkiye'ye hem bölgenin ihtiyacı var, hem insanlığın ihtiyacı var, herkesin ihtiyacı var. Dünyaya, olaylara, Suriye'ye, Irak'a, terör örgütlerine bakın, bir de dünyadaki teşkilatlara bakın. Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), NATO, bunlar ne işe yarar? Bu kadar terör, bu kadar insan ölüyor. Suriye'de yıllardır istikrar sağlanamadı, Irak'ta olanlar belli. Dünyadaki bu güvenlik örgütleri, Avrupa Birliği dahil görevlerini icra edemiyorlar. Dolayısıyla bunun için de güçlü Türkiye'ye ihtiyaç var. Güçlü Türkiye'nin yolu da güçlü 'Evet'ten geçiyor.'

Bakan Özlü ayrıca 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Düzce'yi Türkiye birincisi yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA