Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da Anıldı

Bediüzzaman Said-i Nursi, Bursa’da 56’ncı ölüm yıldönümünde düzenlenen panelle anıldı.

Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da Anıldı
Bediüzzaman Said-i Nursi’nin vefatının 56’ncı yılında düzenlenen panelde konuşmacılar Bediüzzaman’ı anlattı. Merinos Kongre Ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı da katıldı.

"Bediüzzaman Said Nursi ve İnsan" konulu panelin yöneticiliğini Dr. İsmail Benek yaparken, Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Prof. Dr. Faris Kaya ve Dr. Murat Çetinkaya, Bediüzzaman Said-i Nursi’yi anlattı. Panele katılan konuşmacılar Bediüzzaman’ın insanlığın ebedi saadeti için mücadele verdiğini belirterek, günümüzde Bediüzzaman Said-i Nursi gibi değerlere ihtiyaç bulunduğunu belirttiler. Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı, “Onun feyzinden istifade ettik. Kendisiyle görüşüp hizmetlerinde bulunduk” dedi.

Dr. Murat Çiftkaya ise, “Bediüzzaman’ın şefkat ve merhameti bütün varlık mertebelerindeki şeylerin ve insanların hepsini kuşatıyordu. İnsanlara, bitkilere ve hayvanlara şefkat ve merhameti vardı, hatta cansız varlıklara dahi vardı” diye konuştu.

Bediüzzaman’ın her türlü ağır şartlara, sıkıntı ve fakirliğe rağmen sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya hitap edebilme bahtiyarlığına ulaşmış bir İslam alimi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, “Eserleri 50’den fazla dile çevrilmiştir. Bediüzzaman her şeyden önce sosyal hayatımızın sıhhat ve istikametine fevkalade önem vermiştir. Yazdığı eserlerden de anlaşılacağı üzere hiçbir zaman yıkıcı, parçalayıcı ve tefrika vesilesi olan düşüncelere ve insanlara asla itibar etmemiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA