Bakan Zeybekci; '17 Nisan'da Uşak'ta Diz Kıra Kıra Zeybek Oynayacağız'

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın Uşak mitingi öncesi kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “16 Nisan’da “EVET” oyları ile sandıkları patlatırsak, Uşak’ta diz kıra kıra Zeybek oynayacağız” dedi.

Bakan Zeybekci; '17 Nisan'da Uşak'ta Diz Kıra Kıra Zeybek Oynayacağız'
Başbakan Binali Yıldırım’ın Uşak mitingi öncesi Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kısa konuşmalar yaptı.

Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş; "Bugün Uşak için tarihi bir gün sayın Binalı Yıldırımı ağırlamanın gururunu yaşıyoruz, Ak Partinin döneminde Türkiye kalkındı Dünyanın 16. ekonomisi olduk. Bunları ayağımızdaki prangalara rağmen başardık. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Söz de kararda milletindir. Uşak “EVET” mührünü basarak geleceğindeki tüm engelleri kaldıracaktır. Biz yapılamaz denilenleri yaptık. Asırlık rüyalara olmaz dediler, yaptık. Şimdi dünyanın en büyük hava limanın hayırcılara rağmen seneye açacağız. Onların işi hayır demek bizim işimiz ise mümkün demek. Dedelerimiz nasıl İstiklal Savaşında dimdik durduysa sizde 15 Temmuz’da dimdik durdunuz. Bayrağa sahip çıktınız. Her neferin vatan uğruna canını vermeye hazır olduğunu gösterdiniz. Bu gün şer güçleri Türkiye’nin büyümesini durdurmaya çalışıyorlar. Biliyorlar ki bu sistem geldiği zaman rahat rahat cirit atamayacaklar. 16 Nisan’da öyle güçlü bir evet diyeceğiz ki sesimizi Roterdam’dan duyulacak. Durmayacağız, yorulmayacağız, yıkılmayacağız."dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise; "İlkler şehri Uşak’ta büyük dava adamı Sayın Başbakanımız Uşak’a hoş geldiniz. Uşak aşıklar şehridir, Uşak efeler şehridir, Uşak 15 Temmuz’da hainlerle çarpışan şehit Mehmet Çetin’lerin şehridir. Öncelikli 16 Nisan’da çıkan evetlerle büyük güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Uşak olarak 16 Nisan’da en yüksek evet oyuyla sandıkları patlatacağız. Yeni Uşak’ın yeni merkezini inşa ediyoruz, kentsel dönüşümünü bitirdik. 6 ay gibi kısa bir sürede iki tane battı çıktılı kavşak yaptık. Tüm mahallelerdeki sosyal tesislerimizle marka şehrimizi oluşturuyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizlerle kader arkadaşlığı yaptık, sizlerle bu meydanda 15 Temmuz’da da bütün dünyaya meydan okuduk, okumaya devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Yıldırım kürsüye çıkamadan son olarak söz alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; “Her fırsatta Uşak’a geliyoruz, 16 Nisan’da milletimizin geleceği için evet diyoruz. Eğer 16 Nisan’da Türkiye ortalaması üzerinde evet derseniz, geleceğiz bu meydanda diz kıra kıra Zeybek oynayacağız" dedi.

Kaynak: İHA