Bakan Tüfenkci Malatya'da Gençlerle Buluştu

Malatya’da Gençlik Konseyi tarafından düzenlenen programda gençlerle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, “Biz gençlere sözde değil özde değer veriyoruz, biz gençlerin geleceğimiz olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci Malatya'da Gençlerle Buluştu
Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda gençlere seslenen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenci, AK Parti’nin daha önce seçme yaşını 18’e indirdiğini hatırlatarak, referandumla birlikte seçilme yaşının da 18’e indirileceğini söyledi.

Yeni düzenleme ile birlikte gençlerin önünü açacaklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bunu niçin yapıyoruz? Çünkü biz gençlere sözde değil özde güveniyoruz. Biz gençlerin geleceğimiz olduğuna inanıyoruz. Biz, nasıl her yerde gençlerimiz varsa mecliste de gençlerimiz olsun istiyoruz. O yüzden bu Anayasaya herkesten fazla gençlerimizin sahip çıkması lazım. Birileri gençlere güvenmiyor, oysa gerekli imkanları verdiğinizde Dünya ile yarışabilecek bir gençlik var bizde. Eğer bu gençlik 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişimi karşısında canını veriyorsa, bayrak için, namus için, ezan için canını veriyorsa niçin mecliste temsil edilmesin ey ‘hayır’cılar? Gelin Malatya’ya ve gençleri bir görün ve bu gençler mecliste olur mu olmaz mı buna karar verin” diye konuştu.

Konuşmasında, İsviçre’nin Bern şehrinde düzenlenen mitingde ‘Erdoğan’ı öldür’ pankartının açılmasına sert tepki gösteren Bakan Tüfenkci, ”Avrupa ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşmanlıklarını görüyorsunuz. Astıkları afişlerle yaptıkları hakaretleri görüyorsunuz. Esasında Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretler 80 milyona yapılmıştır. Çünkü o Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor. Biz bunlara en iyi cevabı inşallah 16 Nisan’da vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA