AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

'Bizden sonrakilerin daha umutlu, daha huzurlu ve geleceğe daha aydınlık şekilde bakabilmesi için 16 Nisan'da vereceğimiz karar yavrularımıza vebaldir. Bizim yaşadıklarımızı yavrularımızın yaşamasını istemiyorsak 16 Nisan'da vereceğimiz karar 'evet' olmalıdır'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayserili hemşehrilerinden halk oylamasında 'evet'i tercih etmelerini istedi.

Elitaş ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kocasinan ilçesi Oto Servisleri Sitesi'nde düzenlenen 1. Etap Şeker TOKİ Konutları Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı'na katıldı.

Elitaş, burada yaptığı konuşmada, geçmişte devletin temsilcilerine ulaşmanın zor olduğunu, kendilerinden önceki dönemlerde devletin milleti hizmetkar gibi gördüğünü söyledi.

Artık düzenin değiştiğini belirten Elitaş, 'Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artık hizmetkar devlet var. Artık esnafın, ticaret erbabının ve vatandaşın ihtiyacını en hızlı şekilde görmek, onlara hizmet etmek üzere kurulmuş bir devlet yapısı var. Bu, tek başına iktidar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke sevdası, milletin dertleri ile dertlenmesinin sonucunda ortaya çıkan önemli bir hadiseydi.' dedi.

Elitaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, şöyle devam etti:

'Zor şartlar geçirildi. Cumhurbaşkanımızı yasakladılar, siyasete sokmadılar. Cumhurbaşkanı seçtirmediler. Parti kapatma davası açtılar. Sadece Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini engellemek adına işler yaptılar. Sizlerin AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiği teveccüh, hamdolsun bütün engelleri aşma imkanını bize vermiş oldu. Bundan sonra önümüzde 16 Nisan var. Ben inanıyorum, rahmetli (Turgut) Özal'ın başkanlık sistemini Türkiye'ye getirdiğimiz takdirde o gün başlamış olsaydı, biz bugün hedeflerimize belki 2005'te, 2010'da ulaşmış olacaktık. Kaybedilen yılları bir tarafa bırakıp, önümüzdeki aydınlık geleceği ortaya çıkarabilmek için 16 Nisan tarihi bir fırsat. Ben diyorum ki biz, bizden sonrakilerin daha umutlu, daha huzurlu ve geleceğe daha aydınlık bir şekilde bakabilmesi için 16 Nisan'da vereceğimiz karar, yavrularımıza vebaldir. Bizim yaşadıklarımızı yavrularımızın yaşamasını istemiyorsak 16 Nisan'da vereceğimiz karar 'evet' olmalıdır.'

AK Parti Ankara Milletvekili Akdoğan da vesayet düzeninin son bulması için 16 Nisan'daki halk oylamasının hayati önem taşıdığını kaydetti.

Akdoğan, 'İçinden geçtiğimiz süreç, Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılar, bunlara karşı güçlü bir icra makamı hükümet sistemi gerekiyor. 30-40 yıllık yürümeyen bir sistem, bir sorun, bir ihtiyaç var. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Vesayet düzeni son bulsun, artık darbeler, cuntalar, vesayet odakları olmasın diye bir sistem değişikliğine gidiyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA