AK Parti Genel Sekreteri Gül Açıklaması

'Türk milleti olarak terör örgütlerinin cirit atmasına ve her türlü terör faaliyetleri yaparak bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmalarına izin veren ülkelerin tutumlarını, yaklaşımlarını, teröre destek veren tutumlarını şiddetle kınıyoruz' 'O posterler, o yaklaşımlar, terör örgütlerinin hepsi Türkiye'ye yapılmış eylemlerdir ama aziz milletimiz bu meselenin bir siyasi partinin geleceği olmadığını çok iyi biliyor'.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 'Türk milleti olarak terör örgütlerinin cirit atmasına ve her türlü terör faaliyetleri yaparak bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmalarına izin veren ülkelerin tutumlarını, yaklaşımlarını, teröre destek veren tutumlarını şiddetle kınıyoruz.' dedi.

Gaziantep Botanik Bahçesinde düzenlenen arı kovanı dağıtım töreninde konuşan Gül, Türkiye'nin 2013 yılında Uluslararası Para Fonuna (IMF) olan borcunu kapatan bir ülke konumuna geldiğini hatırlattı.

Birilerinin, Türkiye'nin başının dik olmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Gül, 'Tayyip Erdoğan'dan önce olduğu gibi, başbakanlar gelsin, el pençe divan dursun, Avrupa'da ülke ülke gezsin. 'Bana 500 milyon ver. Memurumun maaşını ödeyemedim, emeklimin maaşını ödeyemedim. Türkiye'ye 500 milyon borç verir misin? Ne olur' diye yalvaran bir Türkiye, bir başbakan istiyorlar. Neden rahatsız oluyorlar? Borç içinde kıvranan o eski Türkiye yok, bundan rahatsız oluyorlar. Onların isteği Türkiye hasta adam olsun, yatağında yatsın. Eğer ayağa kalkarsa ortalığı derler toparlar.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin güçlü olmasını birilerinin istemediğine işaret eden Gül, 'Çünkü güçlü olunca işçisi, çiftçisi, vatandaşı daha müreffeh olacak. Ülke daha büyük kalkınacak, kendi tankını, topunu, uçağını yapacak ama Türkiye bunları yapmasın, Türkiye pazar olsun. 'Biz yapalım Türkiye sağma bir pazar gibi gelsin, biz Türkiye'yi orada sağalım ya da pazar olarak kullanalım' diyorlar. Yeni Türkiye'nin anlayışında Türkiye güçlü, süper bir güç olma iddiasında ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz.' dedi.

Gül, 16 Nisan'da güçlü Türkiye için çok önemli bir tercih yapılacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Bakıyoruz ki Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si bizden daha heyecanlı. Ne oluyor? İsviçre'deki, Almanya'daki Hans değil, Gaziantep'teki Hasan oy kullanacak. Size ne oluyor? Ama mesele 'Türkiye eski Türkiye olsun. Borç alan, önümüzde iki büklüm olan... Silahı biz satalım, uçağı biz satalım, arabayı biz satalım. Havaalanı yapmasın. Uçaklar bize gelsin. Almanya'dan kalksın. Türkiye güçlenmesin.' Türkiye Suriye olsun, bölünsün isteyenler 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Devlet kanallarında Kürtçe 'hayır' yapıyorlar. 16 Nisan'da inşallah bu milletimiz, onlara Türkçe 'evet' demenin ne olduğunu da öğretecek inşallah. Bizim ülkemizin bakanı ülkelerine sokulmazken terör örgütleri, Türkiye'de her gün bir canımıza, Mehmetçiğimize, polisimizin canına kast eden, onları şehit eden bölücü terör örgütleri o ülkelerin sokaklarında, meydanlarında hayır propagandası yapıyor.'

- 'İnsanlıktan nasibini anlamamış bir anlayış'

Terör örgütü yandaşlarının İsviçre'nin başkenti Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir miting düzenlemesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bir ülkenin binasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin karşısında şakağına silah dayayan bir posteri asıyorlar. Buna izin veren anlayış, demokrasiden, insan haklarından, insanlıktan nasibini almamış bir anlayıştır. Türk milleti olarak bu tavrı, terör örgütlerinin cirit atmasına ve her türlü terör faaliyetleri yaparak bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmalarına izin veren bu ülkelerin tutumlarını, yaklaşımlarını, teröre destek veren tutumlarını şiddetle kınıyoruz. O posterler, o yaklaşımlar, terör örgütlerinin hepsi Türkiye'ye yapılmış eylemlerdir ama aziz milletimiz bu meselenin bir siyasi partinin geleceği olmadığını çok iyi biliyor.'

- 2 bin arı kovanı dağıtıldı

Gül'ün konuşmasının ardından arı yetiştiricilerine 2 bin kovan dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında Çin'de kovan başı bal üretiminin 47 kilogram, Türkiye'de ise 17 kilogram olduğunu belirterek, 'Ne farkımız var? Benim insanım daha çalışkan, benim doğam Mezopotamya, Akdeniz, Çin'den çok daha kuvvetli. Niye biz bunu başaramıyoruz? Bizim şu rakamların hepsini değiştirmemiz lazım. Değiştirebilmemiz için de gücümüzün olması lazım.' dedi.

Şahin, Gaziantep'te 2014'te 130 ton bal üretiminin bugün verilen desteklerle 220 tona yükseldiğini vurgulayarak, bunun daha da artması gerektiğini bildirdi.

Fatma Şahin, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin şunları kaydetti:

'Bu coğrafyada güçlü olmayan yok olur. Güçlü olmanın yolu da güçlü yönetimdir. Kaosun, krizin, darbelerin bittiği, bizim çocuklarımızın artık bunları yalnızca kitaplarda okuduğu, 15 Temmuz'ları yaşamadığı yeni bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bunun için de çift başlılığın bitmesi, istikrarın sağlanması lazım.'
Kaynak: AA