Ahıskalı Türklerin Öz Vatanlarındaki Düğün Heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ana vatanlarında düğün yapmanın mutluluğunu yaşadı Kaymakam Tekbıyıkoğlu: 'Bu düğün, birliktelik ve beraberlik vatanımıza, milletimize, alemi İslam'a inşallah hayırlı ve uğurlu olur'.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede ilk düğünlerini yaptı.

Erdoğan'ın talimatı ile geçen yıl Ukrayna'dan getirilip Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıskalı Türkler'den Aslan Şahin ve Sevda Şahin, bir otelde düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Renkli görüntülere sahne olan törende, Şahin çifti ile diğer Ahıska Türkleri öz vatanlarında ilk düğünlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Çifti tebrik eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, törende yaptığı konuşmada, oldukça güzel bir merasim için bir araya geldiklerini ifade etti.

Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

'1 Haziran 2016 tarihi itibariyle sizleri burada ağırladık. Artık yavaş yavaş misafir hükmünüz ortadan kalkıyor. Hepiniz evin sahibisiniz. Vatandaşlık işlerindeki işlemlerinizde son aşamaya gelindi. Misafirlik artık bitiyor. Hepiniz burada nüfus cüzdanlarınıza kavuşacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun. Belediye Başkanımız dedi ki 'Ahıskalı Ahlatlılar.' Hakikaten de öyledir. Görüyoruz ki artık kök salmaya başladınız. Burada ilk düğününüzü de yapıyorsunuz. Allah hayırlı etsin. Bu düğün, birliktelik ve beraberlik vatanımıza, milletimize, Alem-i İslam'a inşallah hayırlı ve uğurlu olur.' diye konuştu.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ise tören öncesi yaptığı konuşmada, iki gencin yuva kurmasına hep beraber şahitlik edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Gençlerimizin bu sevinçlerini paylaşacağız. Ben bu salonda bulunan her Ahlatlıyı yürekten kutluyorum. Bin bir türlü meşakkatle, sıkıntıyla, sürgünle yüz yüze kalmış olan kardeşlerimiz artık bir daha yurtsuz kalmamak, bu yurdu makul kılmak için Ahlatlılar onları yalnız bırakmamışlar ve beraberdiler. Aşımız da ekmeğimiz de toprağımız da birdir. Şu birlikteliğinizi Allah korusun.'

Törene katılanları Ahıska geleneklerine göre selamlayan Aslan ve Sevda Şahin çifti de 'Ana vatanımızda, Ahlat'ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bugünlere ulaştığımız için çok mutluyuz. Şükürler olsun.' ifadelerini kullandı.

Düğün, konuşmaların ardından Ahıska Türklerinin oyunları, takı töreni ve misafirlere yemek ikramıyla sona erdi.

Kaynak: AA