Suriyelilere Aylık 100 TL Para Yardımı Verilmesi

Türk Kızılay’ı koordinasyonunda yürütülmekte olan “Mülteciler İçin Sosyal Uyum Yardımı Projesi” ile Suriyeli mülteciler kişi başına aylık 100 TL para yardımı alacak.

Suriyelilere Aylık 100 TL Para Yardımı Verilmesi
Kartlarını gıda, giyim, kira gibi ihtiyaçlarını karşılamak için tüm mağazalarda ve Halkbank ATM’lerinden kullanacağı bildirildi.

Türk Kızılay’ı koordinasyonunda yürütülmekte olan “Mülteciler İçin Sosyal Uyum Yardımı Projesi” ile ilgili bazı bilgilerin Kurumumuzca kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı hasıl olduğu bildirildi.

Türk Kızılay’ı Kilis Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Temel amacı, ihtiyaç sahibi sığınmacılara maddi destek sağlamak olan program, yararlanıcıların sayısı ve bütçe büyüklüğü bakımından AB’nin desteklediği en büyük insani yardım programı olduğu belirtildi.

Açıklama “Avrupa Birliğinin Dünya Gıda Programına sağladığı 348 milyon Avro fon ile başlayan programa aktarılan kaynak tamamen Avrupa Birliğinden gelmekte olup, söz konusu programa hiçbir ulusal kaynaktan katkı yapılmamaktadır. Program kapsamında kriterlere uyan her İle kendilerine verilecek Kızılay Kartlar aracılığı ile kişi başına aylık 100 TL para yardımı alacak, kartlarını gıda, giyim, kira gibi ihtiyaçlarını karşılamak için tüm mağazalarda ve Halkbank ATM’lerinde kullanabilecektir. Özetle, tamamen Avrupa Birliği kaynaklarından finanse edilen “Mülteciler İçin Sosyal Uyum Yardımı Projesi” ile ihtiyaç içerisindeki sığınmacıların yerel piyasadan temin edecekleri mal ve hizmetlerin alımında kendilerine destek olunması, bu yolla bulundukları bölge ile olan kültürel ve sosyal entegrasyonlarının arttırılması amaçlanmaktadır” şeklindeki ifadelerle devam etti.
Kaynak: İHA