Sudan'da Halk Kongresi Partisi'nin Genel Kongresi

Halk Kongresi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed, Genel Sekreterliğe seçildi.

Sudan'da İslami hareketin en önemli liderlerinden biri olarak bilinen Hasan Abdullah el-Turabi'nin partisi Halk Kongresi Partisi'nin genel sekreterliğine Ali el-Hac Muhammed seçildi.

Turabi'nin 5 Mart 2016'da vefatından sonra ilk defa gerçekleştirilen ve 2 gün süren genel kongrenin bugünkü kapanış oturumunda Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed, oy birliğiyle parti genel sekreterliğine getirildi.

Muhammed, seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, İslami hareketin ve Sudan'ın birlik olması, savaşın durması ve barış için çalışacaklarını, şuradan vazgeçmeyeceklerini, özgürlük ilkesini tesis edeceklerini söyledi.

Ali el-Hac Muhammed ayrıca, toplumsal ve kabilesel anlaşmazlıkların aşılması, silahlı hareketlerin barış sürecine dahil edilmesi ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararların uygulanması için çalışmanın gerekliliğine işaret etti.

Sudan'ın ana muhalefeti Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi ve Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in çağrısıyla başlatılan diyalog görüşmeleri geçen ekim ayında sona ermişti.

Kaynak: AA