Soylu: Evlatlarımız dağlarda kovalıyor, sıçan gibi kaçıyorlar

İçişleri Bakanı Soylu, 'Gabar'daydılar hava atıyorlardı, Şırnakta'ydılar, Hakkari'deydiler hava atıyorlardı, Cudi'deydiler hava atıyorlardı, evlatlarımız bütün dağlarda bunları kovalıyor, bunlar da sıçan gibi kaçıyorlar sıçan, sıçan gibi.' dedi.

Soylu: Evlatlarımız dağlarda kovalıyor, sıçan gibi kaçıyorlar
Soylu: Evlatlarımız dağlarda kovalıyor, sıçan gibi kaçıyorlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gabar'daydılar hava atıyorlardı, Şırnakta'ydılar, Hakkari'deydiler hava atıyorlardı, Cudi'deydiler hava atıyorlardı, evlatlarımız bütün dağlarda bunları kovalıyor, bunlar da sıçan gibi kaçıyorlar sıçan, sıçan gibi." dedi.

Soylu, partisinin Kırıkhan İlçe Teşkilatının önünde halka hitap ederek anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Kırıkhan ilçesindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, ilçede bulunan Karadenizliler Derneğini ziyaret ederek üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Konuşmasında terör örgütlerini ve HDP'li milletvekillerinin konuşmalarını da ele alan Soylu, devletin ve milletin onlara en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

SIÇAN GİBİ KAÇITORLAR

Hükümetin ve tüm güvenlik kuvvetlerinin kararlılığı ve milletin iradesiyle PKK'nın adının bir daha bu ülkede anılmayacağının altını çizen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birilerinin maşası olarak bu milletin canını çok yaktılar, çok. Ve bizi, evet bizi geri bırakabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Geçen gün Van'daydım, inanın, Van sokakları İranlı turistlerden geçilmiyor. Geçen sene gelememişlerdi terörden, ondan önceki seneler yine sıkıntıları vardı ama ifade etmek istiyorum ki memleketimizin her tarafında bunlarla öyle bir mücadele ediyoruz ki. Gabar'daydılar hava atıyorlardı, Şırnakta'ydılar, Hakkari'deydiler hava atıyorlardı, Cudi'deydiler hava atıyorlardı, evlatlarımız bütün dağlarda bunları kovalıyor, bunlar da sıçan gibi kaçıyorlar sıçan, sıçan gibi."