Osmaniye'de 'Şehitler Ormanı' Kuruldu

Osmaniye’de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Karaçay Mevkiinde “Şehitler Ormanı” kuruldu.

Osmaniye'de 'Şehitler Ormanı' Kuruldu
Fidan dikim etkinliğine Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Osmaniye’de Dünya Ormancılık Gününü, şehitlerimiz adına hatıra fidan dikimi yaparak idrak etmenin, günün anlam ve değerini kat be kat artırdığını söyledi.

Erol, konuşmasında son yıllarda verilen şehit sayılarına bakıldığında Osmaniye’nin başta gelen illerden biri olduğunu belirterek tüm şehit ailelerine sabırlar dilediğini belirtti.

Kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını ifade eden AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise kültürümüzde ormana her daim kıymet verildiğini ifade etti.

Önal, bugün dikilecek fidanların şehitlerin adına dikilecek olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Orman Haftası dolayısı ile düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdiler. Kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından verildi.

Daha sonra Şehitler Ormanının ilk fidanı Vali Kerem Al tarafından dikildi. Diktiği defne fidanına can suyunu veren Vali Al, “Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Şehitler Ormanına diğer fidanlar protokol mensupları, Şehit aileleri, Gaziler ve aileleri ile öğrenciler tarafından dikildi.
Kaynak: İHA