Musul'daki Sivil Kayıpların Yüksekliği BM'yi Kaygılandırdı

Birleşmiş Milletler geçen hafta Musul’da 500 sivilin hayatını kaybetmesinden sonra sivillerin hayatlarını koruması konusunda taraflara çağrıda bulundu.

Gözlemciler ve yetkililer Irak güçlerinin Eski Musul’a saldırılarının artmasından sonra sivil ölümler ciddi bir artış gözlendiğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Musul’daki sivil ölümlerin ve yaralıların sayısının yüksekliği konusunda derin kaygıları olduğunu bildirdi. BM İnsani Yardım Kuruluşunun Irak temsilcisi Lise Grande, "Korkunç sayıda insanın hayatını kaybetmesinden dehşete düştük” dedi.

Sivil savunma yetkilileri çok sayıda insanın Irak güçleri tarafından yapılan bombardımanlar ve DEAŞ’a ait patlayıcı yüklü kamyonların patlamaları sebebiyle yıkılan evlerin enkazı altında kaldığını söyledi.



Musul Bölge Konseyi Başkanı sadece geçen hafta 500 sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

ABD’nin destek sağladığı, DEAŞ’ı Musul’dan çıkarma saldırısının altıncı ayında Şehrin doğu tarafı ve batı kesiminin yarısının kontrol altına alındığı bildirildi.

Şehirden kaçan siviller suların akmadığı, elektriklerin kesik olduğu şehre dışarıdan hiç gıda girmediğini söylediler. Yardım kuruluşları Musul’un batı kesiminde 600 bin sivilin bulunduğunu belirtti.

Kaynak: İHA