Kuralar Çekildi Toplum Yararına Çalışacaklar

Düzce, Akçakoca, Gölyaka ve Yığılca Orman İşletme Müdürlükleri ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalıştırılacak olan vatandaşların kura çekimleri yapıldı.

Kuralar Çekildi Toplum Yararına Çalışacaklar
Düzce 2. Noteri ve İlgili daire yetkililerinin oluşturduğu komisyon tarafından yapılan çekilişe, 1. listeden Düzce Orman İşletme Müdürlüğüne alınacak 25 aday için 161 katılımcı, Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğüne alınacak 15 aday için 36 katılımcı, Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğüne alınacak 20 aday için 86 katılımcı, Yığılca Orman İşletme Müdürlüğüne alınacak 25 aday için 89 katılımcı olmak üzere toplam 372 aday katıldı.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü ihale salonunda yapılan çekiliş sonucunda toplam 85 TYP işçisi, Orman İşletme Müdürlükleri bünyesinde orman ve orman dışı alanlardaki ağaçlandırma, erozyon kontrolü, rehabilitasyon projeleri, gelir getirici tür, yabanıl tür, bal ormanı, yol kenarları ağaçlandırmaları, fidan dikimi, tohum toplama, gençlik bakımı, kültür bakımı, genç meşcere bakımı işaretleme, dikenli tel ihatası, orman yollarının bakımı ve temizliği, kamusal alan ve bahçe temizliği gibi çalışmalarda istihdam edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA