Koruyucu Ailesi Olan Çocuklar İçin Fidan

Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Orman Çiftliği'nde fidan dikimi yapıldı.

Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneğince (KOREV) Orman Haftası etkinlikleri kapsamında koruyucu ailesi olan çocuklar için Atatürk Orman Çiftliği'ne 100 fidan dikildi.

Korunmaya ihtiyacı olan çocuklara destek olmak ve koruyucu ailelik sisteminin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Öztürk ile çok sayıda koruyucu aile katıldı.

Öztürk, koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması için seferberlik ilan ettiklerini belirtti.

Bakanlık olarak 'koruyucu aile' isimli web sayfası kurduklarını anlatan Öztürk, buradan koruyucu aile olmak için başvuranların evlerine giderek, hizmet verdiklerini kaydetti.

Her zaman koruyucu ailelerin yanında olduklarını vurgulayan Öztürk, ailelere, çocukların yetiştirilmesinde verdikleri emekler nedeniyle teşekkür etti.

Daha sonra 100 koruyucu aile, çocuklarıyla birlikte Atatürk Orman Çiftliği'ne 100 fidan dikti. Fidanlara, bu çocukların isimleri verildi.

Kaynak: AA